KÜLTÜR SANATIN RİTMİ ÇEKSANAT GÖRÜKLE KÜLTÜR MERKEZİ'NDE ATMAYA DEVAM EDİYOR

KÜLTÜR SANATIN RİTMİ ÇEKSANAT GÖRÜKLE KÜLTÜR MERKEZİ'NDE ATMAYA DEVAM EDİYOR

KÜLTÜR SANATIN RİTMİ ÇEKSANAT GÖRÜKLE KÜLTÜR MERKEZİ'NDE ATMAYA DEVAM EDİYOR

ÇEKSANAT, Aralık ayında iki farklı organizasyona ev sahipliği yapıyor. 2 Aralık'ta Cumhuriyetimizin 100. Yılını Tük Tangoları ile kutlayacağımız "100 Yıllık Tango' ve 12 Aralık'ta ise 1 Başka Tiyatro'dan ''Beyaz Merdiven'' oyunu "Kır Çiçekleri Okusun Diye" Projesi için Görükle Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

 

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI TÜRK TANGOLARI İLE KUTLUYORUZ.

1928 yılında Necip Celal Andel tarafından bestelenen ilk Türk Tangosu "Mazi Kalbimde Bir Yaradır" ile başlayan tango yolculuğumuzun en seçkin eserlerini seslendirecek olan Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları Feryal Türkoğlu ve Ferda Yetişer'e piyanoda Melahat İsmayilova eşlik ediyor. Görsel sunumla zenginleştirilen konserde anlatıcı olarak göreceğimiz Ahmet Murat Gedikli aynı zamanda viyolada sanatçılar ile birlikte konserde yer alıyor.

100 YILLIK TANGO konseri 2 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.30'da ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi'nde sanatseverler ile buluşacak.

 

"BEYAZ MERDİVEN'' OYUNU BU KEZ "KIR ÇİÇEKLERİ OKUSUN DİYE" PROJESİ YARARINA SAHNELENECEK.

Çeşitli iş kollarında aktif iş hayatları olan, bunun yanında tiyatroya gönül vermiş bir grup sanatseverin bir araya gelmesi ile tamamen sosyal sorumluluk projeleri adına oyunlarını sahneleyen, hiçbir ticari kazancı olmayan "1 Başka Tiyatro", bu kez "Kır Çiçekleri Okusun Diye" projesi için sahnede!

Çağdaş Eğitim Kooperatifinin 2001-2002 eğitim-öğretim yılında "Kır Çiçekleri Okusun Diye" ismiyle başlanan projesi, cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi, çocuk gelinlerin azalması, geleneksel anlayış içindeki rollerinin değişmesi ve sosyal yaşamın birer parçası olmaları amacını güdüyor.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda "tam burslu" kalan kız öğrencilerin her türlü gereksinimleri (barınma, yemek, kitap, kırtasiye, sosyal, kültürel etkinlikler, geziler gibi) bağışçıların destekleri ile Kooperatif tarafından karşılanıyor, gönüllü öğretmenler tarafından da dersler verilmesini sağlanıyor.
Bununla da yetinmeyen Kooperatif, ortaöğretim sonrasında üniversiteye girmelerine, mezuniyetleri sonrasında ise hayata atılmalarına ve iş sahibi olmalarına kadar uzanan süreçte kendilerine desteği sürdürüyor.
Projenin başlamasından günümüze 244 Kır Çiçeğinin sosyal ve çağdaş yaşamın parçası olmasını sağlayan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, bu sayıyı yetersiz buluyor ve binlerce "Kır Çiçeğimiz toplanmayı bekliyor" diyerek Bursalı sanatseverleri bu etkinlikte yer almaya davet ediyor.

 

1 Başka Tiyatro'nun Kır Çiçekleri Okusun Diye projesi yararına sahneleyeceği "Beyaz Merdiven" adlı oyun 12 Aralık Salı akşamı 20.30'da Görükle Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Etkinliklerin biletleri GKM Gişesi ve biletinial.com'da satışta. ÇEKSANAT Aralık ayı etkinlikleri hakkında bilgi almak için 0530 667 24 12 telefonu arayabilir, www.ceksanat.com ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.