ÇEKSANAT TİYATRO YENİ SEZONA "İLERLEME" İLE MERHABA DEDİ

ÇEKSANAT TİYATRO YENİ SEZONA "İLERLEME" İLE MERHABA DEDİ

ÇEKSANAT TİYATRO, yeni sezonunu Matei Visniec tarafından yazılan ve Yunus Emre Bozdoğan tarafından yönetilen 'İlerleme' oyunu ile açtı.

 

Bugüne kadar çocuk ve gençlik oyunları sahneleyen Tiyatro'nun; ilk yetişkin oyunu 20 Eylül Çarşamba akşamı seyirci ile buluştu. Görükle Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Sezon açılışını oyun öncesi verdiği kokteyl ile kutlayan ÇEKSANAT'ın davetinde Bursa tiyatro camiasından birçok sanatçı, basın mensubu ve iş insanları da yer aldı.

Savaş, kapitalizm, ırkçılık, cinsiyetçilik, emperyalizm...      

 

Savaş ve kapitalizm dünyanın en büyük sorunuyken bu sorunu biz insanların kendi ellerimizle besliyor olmamızın daha büyük bir çelişki olduğuna değinen oyun aynı zamanda bu çelişkinin yaşam biçimimizi şekillendirdiğine, değiştirdiğine de vurgu yapıyor.

Yazar, seyirciye ilerleyerek geldiğimiz son noktanın bir "ilerleme" mi yoksa gerileme mi olduğunu sorgulatıyor.

Oyun; vicdanı olan ve sorunlara insan kaynaklı bakanlarla, vicdanı olmayan ve yapmacık kuralları dayatanlar arasındaki derin uçurumu gözler önüne seriyor.

 

İLERLEME Kelimesi Annemin Ağzında Feci Yanlış Tınlıyordu...

 

Savaşta oğlunu kaybeden baba rolünü canlandıran ÇEKSANAT TİYATRO Sanat Yönetmeni İzzet Boğa ile Müge Açıkdüşünenler, İrem Azar, İlkay Zengin, Kağan Şenbaş ve Yaren Şensoy'dan oluşan ekibin sahne performansları Bursalı sanatseverler tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Oyunun yaratıcı ekibinde ise; Yazar Matei Visniec, Çevirmen Burak Üzen, Yönetmen Yunus Emre Bozdoğan, Dekor-Kostüm ve Afiş Tasarımda Cenk Oral, Işık Tasarımda Rahmi Özan, Müzik Tasarımda Oktay Köseoğlu ve Koreografi de ise Utku Demirkaya yer alıyor.

Prömiyer sonrası sahneye davet edilen Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay, başta yönetmen Yunus Emre Bozdoğan olmak üzere emeği geçen tüm ekibe çiçek takdiminde bulunarak teşekkürlerini sundu.

18 yaş ve üzeri seyirciler için hazırlanan oyun; sezon boyunca her Çarşamba ve iki haftada bir Cuma akşamları saat 20.30'da ÇEKSANAT GKM'de sahnelenmeye devam edecek.

Oyun ile ilgili detaylı bilgiye www.ceksanat.com ve ÇEKSANAT'ın sosyal medya hesaplarından ve 0530 6672412 nolu telefondan ulaşılabilir. Biletler GKM Gişesi ve biletinal.com'da satışta.